So, what about sin?

Ja, det är ju lätt att börja undra vad man ska göra av alla dessa irriterande verser i Bibeln som handlar om synd. De kan ju vara så obekväma. Ibland önskade man nästan att de inte fanns. Hmm… men det kanske är så att det inte finns längre!? Vi lever ju ändå på 2000-talet, och någon sorts uppdatering borde väl ändå finnas även i Bibeln!? Finns det verkligen något som heter synd? Är det inte så att den är preskiberad för länge sedan? Är det inte bättre att bara sätta ett stort streck över vissa bibelord? Kan vi inte bara försöka använda vårt intellekt för att på bästa sätt försöka förklara bort vissa obekväma bibelord, så är problemet löst?

Ja, tyvärr är det så många tänker (efternamn som Hammar och Gardell dyker osökt upp i tankarna). Man skulle kunna skriva länge om det här (håll ögonen öppna – det kanske kommer!), men for now blir min kommentar ganska kort. Vill ni veta vad svaret är? Det är väldigt enkelt, jag lovar! Du kommer knappt ens att behöva tänka efter! Läs, och njut av svarets ljuva enkelhet:

Svaret är kort och gott att läsa det som det står. Utan att krångla till det, utan att läsa in saker – bara läsa och tro! Ni vet, dessa intellektuella har säkerligen mycket faktamässig kunskap om Biblens texter, men lika säkert saknar de tyvärr förståelse för dem. På något sorgligt sätt blir det nästan komiskt när de krampaktigt förklarar bort utvalda bibeltexter, och under parollen “ske min vilja” försöker pressa in Gud i deras syn på livet. Paradoxen blir nästan pinsam när man hör dem tala om en Gud som ger nåd i en värld där det inte finns någon dom.

Nej, lösningen ligger inte i att ignorera eller försöka radera ut bibeltexter som handlar om dom, som 2000-tals-människan gärna vill göra. Tvärtom. Just på grund av att vi lever i en värld av dom så är vi alla i ett svindlande behov av Guds oändliga nåd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *