Snart måste jag skriva om det tredje omklädningsrummet

Har så mycket att skriva just nu. Det pågår en novelltävling som jag gärna skulle vilja vinna. Steg ett får väl bli att skriva en novell på sagt tema, steg två blir att skicka in mitt bidrag och så är det uppdraget slutfört. Sen bloggar jag ju alla dessa korta texter utan större djup, texter som inte har som syfte att förändra världen utan bara att förse skribenten med träning. Har börjat blogga via min iPhone, något som tidigare kändes omöjligt eftersom det tar så mycket längre tid. Sen satt jag inne hos Elton medan han somnade en kväll, tog upp telefonen och började knappa ihop min text om dagen då Elton fick sin nya bilstol och jag märkte att det ju faktiskt fungerade.

Jag har så mycket att skriva men de seriösa texterna kan inte skrivas förrän jag hunnit älta ämnet ett slag. Med bråda dagar på jobbet och med barn som vill spela Finns i Sjön lyckas jag inte tänka ut ett smart sätt att beskriva det tragikomiska som utspelade sig på en skola i Stockholm år 2013. Ett omklädningsrum för pojkar. Ett omklädningsrum till flickor. Och ett omklädningsrum för alla andra. Jag måste ju skriva om detta tokiga som skett. Det måste ha varit detta scenario som HC Andersen hade för ögonen när han skrev sin saga. Han måste ha sett detta överintellektualiserade Sverige när han skrev om kejsaren som trodde att hela världen applåderade åt hans nya kläder, när de i själva verket försökte hålla sig för skratt. De försökte spela med och slå samma tankevolter som kejsaren men måste till slut ge upp och bara inse fakta: det här är ju alldeles uppåt väggarna tokigt. Han har ju inga kläder på sig, karln!

I fina salar över hela världen försöker människor förstå detta märkliga som hänt i en skola i moderna Stockholm, de försöker tänka att kejsaren ju måste veta vad han sysslar med, för inte kan väl kejsaren ha förlorat förståndet. Så försöker de tänka tills någon, troligtvis ett barn med en iakttagelseförmåga som vida överstiger kejsarens, spräcker bubblan genom att säga vad alla egentligen redan visste. Det finns bara två kön.

Ja, snart måste jag skriva om detta. Stay tuned.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *