Mitt löfte om nya podcasten #elvelyckkvist

Så har det gått några dagar och söndagskvällen tar sitt sedvanliga djupa andetag och andas snart ut sin sköna trötthet över soffan. Har varit på Skansen med mitt jobb idag, årets version av den årliga familjedagen. Solsken och t-shirt på förmiddagen, regn och ormklappning på eftermiddagen. Barnens, nej mitt, största skratt kom när Kristin helt oprovocerat attackerades av en ekorre. Plötsligt satt den bara där på hennes arm och bet till eller knep till eller vad ekorrar nu gör mot oskyldiga kvinnor som är på familjedag med makens jobb. Jag är glad att det inte var mig han attackerade, inte för att ekorrar är särskilt obehagliga i sig utan för att skriket som jag då utbrustit inte hade varit mycket manligare än hennes.

Mors dag idag också! Gick upp klockan 06, tog med barnen ut i skogen för att plocka lite blommor till Kristin. Sen fick hon ett litet paket och en teckning som Elise hade ritat. Först ritade hon ett hjärta, av uppenbara skäl. Sen en stjärna, men innebörden av den var ju inte lika uppenbar som hjärtats så hon ville att jag skulle skriva förklaringen. “För hon är en toppenstjärna.” Sen ritade hon en muffins “för hon bakar de godaste muffinsarna”, och sen en triangel. Triangel… Den var lite svårare att hitta förklaring till men sen kom hon på det: “För hon gör de bästa trianglarna”. Såklart.

Tänkte ägna denna kväll åt att översätta en text från engelska till svenska. Sen kommer jag alldeles snart att påbörja arbetet med att korrekturläsa en ny bok – de första fem kapitlen är helt klara från författarens sida och resterande kapitel är inne på sin sista genomgång.

Sen, mina vänner, så måste jag berätta om årets största nyhet i den svenska podcast-sfären! Mina kära vänner Daniel Elvelyck och Jonatan Kvist har nu fyllt det stora hålet, den saknade länken, bland svenska podcasts när de för bara några dagar sedan släppte det första avsnittet av “Elvelyck och Kvist”. Oj, vad jag kommer att länka och twittra och facebooka och Instagrama om detta! Jag har tänkt länge att dessa två verkligen borde göra något sådant och nu när det är verklighet så vet jag att det kommer bli så bra! Så till er alla: räkna med mitt tjat om detta! Förbered er på det! Jag kommer skriva “Lyssnaaaaaa!!” på allsköns sociala medier så mycket att bokstäverna kommer slitas och suddas ut på min iPhone-skärms tangentbord! Så, för att ni inte ska tröttna, låt mig redan nu ge er ett löfte: Jag kommer aldrig någonsin att länka till denna Podcast av någon annan anledning än att jag ärligt tycker att det är riktigt, riktigt bra! Inte en enda gång – det är mitt löfte till er.

Första avsnittet finns ute på elvelyckochkvist.podomatic.com.

Vi hörs snart igen. Dags för mig att gå fram till min fru, knipa henne försiktigt på armen och försöka låta som en ekorre. Det var nog en hel timme sen sist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *