Med Gisselssons, Wahlterius och en ny bokidé

Idag har vi varit söder om stan, i en stor park utanför Brandbergen. En timmes bilresa rakt söderut och vi har inte ens bytt riktnummer. Grillade kött och hamburgare med familjen Gisselsson, Wahlterius och Boman, för att nämna några. Per Gisselsson var vår vigselpräst när jag och Kristin ställde oss där framme vid altaret för snart åtta år sedan. Han citerade Bibeln (“Om än tusen faller vid er sida, ja tio tusen på er högra sida, så skall det inte drabba er”), Walter Zuniga (“Det är fett schysst att va gift – man slipper till och med ha pyjamas på sig!”) och Gunvald Larsson (“Om du inte passar dig slår jag in knäskålen på dig, pysen!”) i sitt vigseltal. Jag talar väl delvis i egen sak här, men det var ett väldigt bra vigseltal.

Lina och Linus Wahlterius gifte sig när min fru var väldigt höggravid med Elise. Mot slutet av deras bröllopsfest en sen fredagskväll hade den tunga bebisen tvingat oss att tacka och lämna. Vi åkte hem och gick till sängs och klockan 06 på morgonen därpå satte värkarna igång. På söndagen tittade hon fram efter alldeles för många timmars smärta för Kristin. Om man är långsökt i sina tankar så kan man väl se det som en slags hämnd, för jag hade några veckor tidigare utsatt brudgummen Linus för viss smärta i en skog mitt i natten. Vi kidnappade honom och ytterligare två blivande brudgummar runt klockan 01 eller 02 på natten när han låg och sov i sin säng. Han kördes ut till en skog, tröjan åkte av, han fick sätta sig på knä, frågor ställdes och när han inte på två sekunder kunde svara på vad hans blivande frus mormor hette i andranamn så färgades hans rygg grön av ett välplacerat skott. Sen spelade vi paintball där i skogen hela sommarnatten, doppade oss snabbt i den konstgjorda sjön vid Arlanda flygplats, åt en god frukost i all vänskaplighet på ett närliggande hotell innan klockan slog morgon och brudgummarna skulle börja jobba.

Idag har vi alltså grillat och snackat och solat och undvikit kallblåst tillsammans. Tidigare har vi, alltså några av oss, varit i Bulgarien på festival, vi har vandrat längs Istanbuls gator tillsammans, vi har umgåtts under en ettårig bibelskola, vi har åkt en skumpig åttatimmarsresa med buss över Kenyas semi-asfalterade gator. Vi har haft shigella tillsammans. Vad shigella är? You don’t wanna know. Vi har ätit kackerlackor och larver inför publik tillsammans. Jo, och så har vi ju varit inne i det där fängelset i nordöstra Thailand också, det var kul.

Fick en ny bokidé igår också. Ska lura vidare på den i dagarna, fundera på om den är något att ha, fundera på om jag skulle kunna göra den lika bra i verkligheten som den just nu är i mitt huvud. I may be on to something here.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *